Pastagratäng a lá Erika ;-)
7 dl penne, fullkorn
400 g nötfärs (Jag hade ifs 800 g.. Blir de förmycke så frys in resten)
1 halv gullök
1 burk krossade tomater med smak
2 pressade vitlöks klyftor
1 påse riven ost
Lite finhackad Ingefära
1 halv tsk Sambal Oelek
1. Koka pastan enligt anvisningar.
2. Sätt ugnen på 250 °.
3. Hacka gullöken och bryn. Hetta upp matfett i stekpannan och bryn köttfärs tillsammans med löken.
4. Tillsätt tomatkross, vitlök, Ingefära & Sambal Oelek och låt småputtra ca 5 minuter.
5. Varva pasta och köttfärsröra i en eldfast form. Häll över osten och gratinera i 10 minuter högt upp i ugnen.
Riktigt gott =)
Servera med en riktigt god sallad på isbergssallad, gurka, paprika, fetaost, rödlök & örtagårdskrydda =)
400 g nötfärs (Jag hade ifs 800 g.. Blir de förmycke så frys in resten)
1 halv gullök
1 burk krossade tomater med smak
2 pressade vitlöks klyftor
1 påse riven ost
Lite finhackad Ingefära
1 halv tsk Sambal Oelek
1. Koka pastan enligt anvisningar.
2. Sätt ugnen på 250 °.
3. Hacka gullöken och bryn. Hetta upp matfett i stekpannan och bryn köttfärs tillsammans med löken.
4. Tillsätt tomatkross, vitlök, Ingefära & Sambal Oelek och låt småputtra ca 5 minuter.
5. Varva pasta och köttfärsröra i en eldfast form. Häll över osten och gratinera i 10 minuter högt upp i ugnen.
Riktigt gott =)
Servera med en riktigt god sallad på isbergssallad, gurka, paprika, fetaost, rödlök & örtagårdskrydda =)
Kommentarer
Trackback