"Fett" sugen på att göra en fettsugning

Sugen är ja allt o de har ja vart ganska länge..
Vill fettsuga insida lår o höfter..
Men vilken teknik ska man använda? Vilket är bäst?

Fettsugning - Bakgrund


Fettsugning / Liposkulptur hör till de vanligaste kosmetiska ingreppen idag. Det är ett kirurgiskt ingrepp för att ta bort lokaliserat oönskat fett från t.ex. höfter, lår, bröst, ansikte, haka, hals, överarmar, knän etc. Praktiskt taget kan alla kroppsområden behandlas på ett säkert sätt. Det är viktigt att komma ihåg att fettsugning inte kan ersätta bantning utan är ett kompletterande ingrepp för att ta bort oönskade lokaliserade fettkuddar som inte vill minska genom fysisk träning eller diet.

Viktigt också att komma ihåg är att resultatet av fettsugning är konstant. Bortsugna fettceller återbildas inte även om patienten går upp i vikt.

Konventionell eller ”vanlig” fettsugning är ett relativt omfattande ingrepp där patienten behöver sövas i full narkos. Ingreppet kan vara ganska traumatiskt med omfattande blodförlust, blåmarmorerad hud och smärtor efter ingreppet. Patienterna behöver efter konventionell fettsugning ofta vara hemma från arbete flera dagar efter ingreppet.

1. Fettsugning med laser (Smartlipo)

i Göteborg

Hur utförs fettsugning med Smartlipo?

Före ingreppet kan patienten vid behov erbjudas en lätt lugnande tablett. Ingreppen sker under sterila operationsförhållanden. Området som skall behandlas bedövas noggrant med lokalbedövning med en svag tillsats av adrenalin.

En millimeter tunn kanyl, innehållande en laserfiber, förs in till avsett fettområde och lasern aktiveras därefter enligt ett jämnt systematiskt mönster. Laserenergin slår sönder fettcellerna så att deras innehåll läcker ut som en oljig vätska i området. Denna vätska kan sedan enkelt sugas ut alternativt lämnas kvar så att kroppen själv kan ta hand om den. Patienten är vaken under hela ingreppet men känner inget.

Ingreppet tar mellan 1-6 timmar beroende på vilka kroppsområden som behandlas.

Efter avslutad behandling får patienten ta på sig en speciellt avsedd korsett/gördel för att förhindra svullnad. Den ska bäras dygnet runt de första 2 veckorna, därefter så mycket som möjligt under natt- eller dagtid i ytterligare 2 veckor.

Fördelar med laserfettsugning (Smartlipo)


- Ingen narkos eller övernattning

- Minimalt obehag samt återhämtning

- Minimal blödning samt blåmärken

- Huduppstramningseffekt (SkinTightening), minimal risk för hänghud

- Mer jämna och naturliga resultat


- Patienten återgår till sina vardagliga sysslor omgående


2. BodyTite - Radiofrekvensfettsugning

Art Clinic

Göteborg

BodyTite är en avancerad fettsugningsmetod. Metoden stramar upp hudkostymen samtidigt som den avlägsnar icke önskvärda fettansamlingar genom att använda sig av den senaste tekniken inom RFAL som är en förkortning av radiofrekvensfettsugning.

Man lägger små snitt i hudveck, dessa snitt är ca 5 mm och lämnar helt obetydliga ärr, koksaltslösning blandad med lokalbedövning injiceras för att spränga fettcellerna. Vid radiofrekvensfettsugning (BodyTite) förs en tunn kanyl in genom snittet, kanylen är ihålig och försedd med en radiovågs avgivande elektrod, denna elektrod är sammankopplad med en platta som ligger ovan huden. Dessa sammankopplade elektroder gör att man kan styra energin uppåt och in i underhuden samtidigt som man med största noggrannhet kan mäta temperaturen på hudytan.

Värme energin från radiovågorna smälter fettcellerna samtidigt som de sugs ut via den ihåliga kanylen som i sin tur är sammankopplad till en slang och motor som skapar ett undertryck där fettscellerna att sugs ut.



Vad gör BodyTite så speciellt?

Fördelarna med BodyTite är att man med hjälp av Radiovågor smälter fettet och att man med största noggrannhet kan mäta temperaturen runt och vid det behandlande området.

Radiovågsenergin stimulerar nybildning av kollagenvävnad i underhuden vilket ger en hudåtstramande effekt samtidigt som man avlägsnar lokaliserade fettansamlingar.

Med BodyTite har man på ett unikt sätt lyckats kombinera fettsugning och hudåtstramning under samma behandlingstillfälle. Fördelarna med BodyTite i jämförelse med t.ex. laserfettsugning är att man med Radiovågsfrekvensfettsugning kan utföra betydligt större fettsugningar, tekniken möjliggör bl.a. att man kan få ut en större mängd fettceller, åstadkommande av en betydande hudåtstramning i behandlingsområdet, mindre risker samt en enklare behandling med lindrigare efterförlopp i jämförelse med laserfettsugning.

 

3. Body Jet – fettsugning

Vattenassisterad fettsugning (WAL)
- och kombinerad transplantation för förstoring av ex byst och stuss

Spektra Kliniken i Göteborg

 

 

Body Jet är en helt ny och revolutionerande metod som innebär att vi under lokalbedövning skulpterar din kropp med minimal konvalescens och obehag. Tekniken har utvecklats sedan år 2000 och har funnits på marknaden sedan 2004. Spektrakliniken och Dr Fredrik Berne var först i Sverige med att erbjuda behandlingen och har sedan introduktionen utfört ett stort antal behandlingar med mycket lyckade resultat.

Body Jet är den enda registrerade tekniken för Vatten-Assisterad-Fettsugning (WAL). Metoden är utvecklad för att minimera bieffekterna av traditionell fettsugning. Den lämpar sig utmärkt för att lokalt ta bort fettdepåer som viktnedgång eller träning inte rår på, exempel på områden är in- och utsida lår, mage, höfter, midja. Eftersom metoden inte förstör fettcellerna utan lämnar dem intakta efter utsug, är Body Jet även den första metoden som möjliggör äkta kroppskonturering där patientens egna fett kan användas för förbättring av ex. bröst och stuss. Det innebär konkret att du kan ta fett från ett område på kroppen och ”flytta” till ett annat.

Så fungerar Body Jet

En fjäderformad vattenstråle sprutas in i fettvävnaden som spolar loss fettcellerna men lämnar nerver och blodkärl intakta. Fettvävnaden kan sen sugas ut på ett effektivt sätt och kombinationen av jetstrålen med sug minskar även svullnaden avsevärt jämfört med annan fettsugning.

nal-dusch.jpg

Specialutvecklade nålar sprutar en jet stråle av koksalt och bedövning från toppen och suger upp vätskan med fettcellerna från sidohål.

Så går behandlingen till

I första steget sprutas en lösning innehållande adrenalin, koksalt och bedövning in i fettvävnaden vilket gör behandlingen smärtfri och minskar blåmärken. Mängden bedövning som ges är 70 % mindre jämfört med traditionella fettsugningstekniker.

I andra steget splittras fettcellerna från varandra av vätskestrålen, de förstörs alltså inte av en kanyl eller ultraljuds/laser energi. Detta gör att vi sedan kan ta tillvara fettcellerna för transplantation till annat område på kroppen. Fettceller och vätska sugs sedan ut.

Tredje steget innebär att vi lämnar området med en jämn struktur, där blodkärl och nerver har lämnats oskadade. Det innebär mindre trauma, färre komplikationer och snabbare återhämtning.

Eftersom patienten är vaken kan vi i direkt anslutning till ingreppet även justera ev ojämnheter, vilket innebär få efterjusteringar jämfört med traditionell fettsugning.

Utfyllnad av byst eller stuss

Om patienten även önskar, gör vi i det sista steget ett insprut av de oskadade fettcellerna för att fylla ut och förstora ex. stuss eller byst.

 

 







Kommentarer
Postat av: JESSICA

Hej!

Ang Body Jet. Hur blir ärren efteråt därifrån man tar fettet och där man fyller på med fettet? för det blir väl ärr?

Tacksam för svar

2010-12-01 @ 22:47:51
Postat av: anGelica

Hej,

jag gjorde en body jet i måndags och som jag vet så blir ärren som små prickar. :)

2011-03-16 @ 22:41:05
URL: http://angee90.blogg.se/
Postat av: Erika

Vart gjorde du den o vad fick du betala för det?

2011-03-17 @ 19:58:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
      

RSS 2.0