Om naglar

Man kan påverka nagelns växthastighet med upp till 30 % genom ett par faktorer ex
  • Nagelmassage
  • Myrraolja
  • Sol o värme
Naglarna växer dessutom fortare på dagen än på natten, på kvinnor än på män och på gravida.

Nagelplattan består till största delen att ett protein: Keratin - Samma ämne som håret består av.

Mögel

Mögel är en svamp, men mögel kan inte gro på människokroppen.
Levande människor kan INTE MÖGLA! Det gröna man kan se på en nagel är som sagt inte mögel utan en bakterieinfektion.

Konstnaglar

Vad är skillnaden på fransk och naturlig look?

Den naturliga looken är när förlängningen ser ut som om det vore dina egna naglar som är långa. Den franska looken är när den fria kanten är vitfärgad. Man kan göra den franska looken antingen permanent med materialet, eller så kan man lacka med nagellack.

 

Kan jag själv fila på konstnaglarna?

Ja, visst kan du det.

 

Hur länge kan man ha konstnaglar?

Så länge man sköter sina naglar och går på regelbundna återbesök kan man ha dem så länge man vill.

Blir inte naglarna förstörda av att ha konstmaterial?

Både ja, och nej. Så länge konstmaterialet sitter fast på nageln tar de inte någon skada. Det som kan hända är att man sliter på den egna nageln när man filar under behandlingen. Skulle det bli en skada, så åter hämtar sig naglarna dock ganska snabbt efter som det hela tiden växer ut en ny frisk nagel.

 

Hur länge håller konstnaglar?

Beror på olika faktorer. Här följer några:Livsstil, hudtyp, hormoner, mediciner, rökning, för mycket B-vitamin, för mycket vatten. Men framför allt, hur försiktig du är. Med tanke på att naglarna växer ungefär 1 mm i veckan, så kommer en skarv på nästan 3 mm att ha uppstått när det gått tre veckor. Då är det dags att gå på återbesök om man vill fortsätta att ha sina naglar.

 

Vad gör man på ett återbesök?

För att behålla styrkan och skönheten i naglarna måste man göra regelbundna återbesök. Då kortar man ned längden som vuxit sedan sist, tar bort släpp, lagar eventuella sprickor, justerar tjockleken och fyller i skarven som blivit när nageln vuxit. Går man inte på regelbundna återbesök ca var tredje vecka, så tappar naglarna balansen och går lättare sönder.

 

Kan man bada med sina nya naglar?

Ja. Daglig hygien är helt okej, men ett gott råd i övrigt är att undvika vatten i största möjliga mån.

Hur tar jag hand om mina naglar på bästa sätt?

Använd nagelbandsolja. Använd gummihandskar till diskning och grovstädning. Använd tvål, vatten och nagelborste att göra rent med. Peta inte under naglarna med något vasst, då detta skapar större fickor för smutsen att fastna i.

 

Vad är nagelbandsolja, och varför är den nödvändig?

En nagelbandsolja har en så pass liten molekylsammansättning att den kan tränga in i huden snabbt på ett sätt som t ex olivolja eller babyolja inte kan. Oljan gör materialet och den naturliga nageln mer flexibel och motverkar att vatten tränger in. (En flexibel nagel går inte lika lätt sönder, och vatten torkar ut och gör naglarna sköra.) Man bör dagligen massera in en droppe olja över nagelroten och ut med hela nageln.

 

Kan man använda nagellack?

Javisst. Att använda nagellack är väldigt tacksamt på konstmaterial då det verkligen sitter. För att ta bort lacket bör man använda en remover som inte innehåller aceton. Acetonet bryter ned materialet.

 


PROBLEMNAGLAR
Här följer en förteckning över några vanliga "problemnaglar" och nageltyper:

Mjuka naglar -> Kan vara ärftligt, bero på att naglarna har för stor andel vatten, allergi eller eksem. Olja in naglarna dagligen

Sköra naglar ->
Beror ofta på uttorkning. Olja in naglarna flera gånger om dagen.

Vita fläckar -> Vita fläckar på enstaka naglar orsakas i regel av slag eller tryck mot matrix. Fläckarna beror INTE på kalkbrist!

Missfärgningar -> Naglarna kan missfärgas av ex nikotin, droger, nagellack, färger eller kemikalier.

Nagelbitare -> ... är en utmaning för en nagelteknolog. Enda möjligheten för många nagelbitare är att skaffa konstnaglar. (även om den mest envisa nagelbitaren faktiskt kan lyckas bita sönder konstmatrial). Naglarna bör alltid hållas korta! Naglarna bör lackas eftersom fransk manikyr får fel proportioner på en kort nagelnbädd.
Återbesök bör ske ofta, ca 1-2 veckor.. åtminstone i början. Nagelbädden kommer att växa ut.


Om naglar som skivar sig
Att naglarna skivar sig kan bero på flera faktorer;

Skivar de sig i tunna lager kan orsaken vara att naglarna är överexponerade för lösningemedel, t ex nagellacksremovers eller vatten. Lösningen i dessa fall är att undvika att använda removers för ofta (max en gång per vecka, gärna ännu mer sällan) och att vara noga med att t ex använda handskar vid kontakt med kemikalier och lösningsmedel dvs när man diskar & städar.

En annan orsak kan vara att man får stort slitage på den fria kanten på naglarna, t ex när man skriver på datorn eller använder naglarna som verktyg. Då blir den fria kanten försvagad, kan få små sprickor i sig och blir skör. Är du högerhänt, kan detta vara en bidragande orsak, då du uppger att det är höger hands naglar som skivar sig... Lösningen är således att hålla naglarna korta (för mindre slitage) och att sluta använda naglarna som verktyg (om man har för vana att göra det...)

Sköra naglar kan gå sönder om de inte har tillräcklig flexibilitet och styrka, men de brukar då oftast gå av helt (inte i skivor). Detta beror på att balansen mellan olja och fukt i nageln rubbats (t ex av för mycket kontakt med vatten). Lösningen i dessa fall är att olja in naglarna varje dag och att använda nagellack som skyddar och stärker nageln, eller att göra en nagelförstärkning med konstmaterial. Man bör även undvika överdriven kontakt med vatten, då naglarna sväller i vatten och eventuella sprickor blir värre...

Allmänt kan man säga att; nagelolja, skyddande nagellack, undvikande av vatten och lösningsmedel och eventuellt nagelstärkare under begränsad tid, kan hjälpa! Om inte, rekommenderar jag verkligen en förstärkning med konstmaterial, det har hjälpt mina naglar!

Sjukt coola stiletto naglar!
Hade lätt kunnat tänka mej att ha dessa fast inte svart hela vägen upp utan som en fransk kant istället..
Bilden är tagen från Young Nails Göteborg
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
      

RSS 2.0